tiistai 13. joulukuuta 2011

クリスマス+ 冬休み!

kurisumasu + fuyu yasumi = joulu + joululoma

MULLE SAAPUI JOULU

Kirjaimellisesti saapui, nimittäin paketin muodossa. Sunnuntaina tulin siis kotiin kun mun hostiskä tokas, että: ”Nina, sulle tais tulla jonkinnäkönen paketti” (joo en kyllä tiedä miks täällä toimitetaan normipostiakin sunnuntaina mut eipä haitannut). Meinasin rueta kiljumaan riemusta ja syytäkin oli, nimittäin 3.4 kilon paketista paljastu seuraavat:

2 Fazerin suklaalevyä (normi +marianne), 2 mars- ja 2 snickers-patukkaa, minipätkispussi, after-eight suklaata, joulusuklaata, 2 pussia ja 2 askia salmiakkia, turkinpippureita, 4 askia mun lemppari lidlin kurkkukarkkeja, 3 pussia jenkki-purkkaa, muumitikkareita ja mikä parasta: pipareita!  Ainiin, olihan siellä 2 cosmopolitaniakin. :---D miten niin meni syömispainotteiseksi???

Piparit oli nätissä rasiassakin, mut valitettavasti välimatka teki tehtävänsä ja ne oli aivan tuusan nuuskana. ;D Käytiin sitten sunnutaina syömässä hostisovanhemmilla ja otin sit kumminkin ne piparit mukaan, koska hei, maku sen ratkasee ! Sit mun hostsisko ja –serkku repi riemunsa siitä, et ne yritti kasata niitä pipareita niinkun palapeliä. =D Mut oli superhyviä pipareita ja näytti hyvin japseillekin maistuvan. 懐かしい (natsukashii) oli ainoa mitä pystyin koko illan hokemaan. Hitto kun suomenkieli on sitten epäkätevä, ei totakaan kunnolla voi suomentaa muuten kuin että ”tuo muistoja mieleen”. Onko tälle suomenkielistä sanaa? Joku enemmän opiskellut/paremmin suomenkielen hallitseva voisi olla ystävällinen ja kertoa mulle.. nojaa.

Meillä on koulussa aina aamusin 朝読書 (asa dokusho = aamun lukuhetki) joka näin koeviikolla on ”opiskeluhetki” mutta tänään tais olla eka kerta kun oikeasti luin jotain sillon, nimittäin toista eilen saapuneista cosmoista. :----D Japanin kokeetkin saatiin Emilyn kanssa tänään takasin ja en voinut muuta kun jälleen hyppiä ja tanssia riemusta, koska a) sain 93/100 pistettä ja b) lol sain Emilyä paremaan tuloksen. Ja ei, en ole ainostaan  lapsellinen ja taho voittaa Emilyä, mutta se asenne ”oon niin paljon Ninaa parempi japanissa” käy välillä kyrsimään niin pahasti, että on se ihan kiva välillä näinkin päin. ;------D

Nyt onkin 2 päivää vapaata, joista keskiviikon vietän muutaman mun luokkalaisen kanssa, kun kerrankin kaikilla on aikaa ja sit palaan kouluun päiväks (mitä turhuutta!), perjantaina käyn ”opisntoretkellä” katsastamassa Wasedan yliopiston ja sit mulla alko vähän niinkun loma, oi että ! Okei, ens viikolla on torstaina kouluvuoden lopetusjuttu mut eihän sitä lasketa, eihän? Eli LOMA LOMA HERE I COME.

Tammikuu (nyt taitaa mulla asiat risteillä ja pahasti, anteeks kirjotain vaan mitä mieleen juolahtaa :d) on täynnä kaikkea kakkaa, mm. 合唱際 (gasshousai = kuorofestivaalit), Emilyn paluu Amerikkaan ja mun perheen vaihto. Ääääääää en taho vaihtaa! :-----( mut mun tuleva perhe (jota ei kuulemma olla vielä kahen vaihtoehon väliltä päätetty) asuu ainakin Tokiossa, että siinä mielessä ihan jees, päästä sitten taas eri paikkoja katsastamaan. :) (Mä asun tällä hetkellä siis Yokohamassa, Tokion etelä-puolella.) Sain myös tänään japanin maikalta kuulla, että tänne tulee ehkä keväällä uus vaihtari Saksasta! Jos se tulee, niin voi olla että vasta huhtikuussa tai näin, mutta kuin siistiä, musta tulee 先輩 (senpai)! :----D Toivon niin paljon et se tulee, tulispahan sellanen olo, että joku on enemmän kujalla kuin mä. ;D

Mut tammikuun ykkös-odotetuin asia: the GazettE:n keikka ! Äääääää en malta odottaaaaaaaa. 14.1. on pojilla siis edessä kiertueen päätöskeikka, joka sattuu olemaan täällä Yokohamassa, ja sinne suunnataankin sit Viivin kanssa. :----) hgjkelwedrkfgjfkweldfk miksi sinne on vielä yli kuukaus? =(

Turhuutta täynnä olevaa tekstiäkö kaipaatte? Ai no siinä tapauksessa tervetuloa tänne blogiin. Ens kertaan, またね !

4 kommenttia:

  1. aaaaaaa gazetteeee!<3 täälki vihdoin lunta (tosi talvista), mut tää on kyllä sellasta loskaa pikemminki, että enemmän sien varmaa joulufiilis ku tääl suomes, mikä on ehkä vähän ristiriitasta :----D sun pitää oikeesti sit ottaa niist pojista PAAAAALJON kuvia ja laittaa niit esille et pääsen ihastelee XD

    VastaaPoista
  2. Hitto, olin jo ihan "MITÄ VAIHTARI SINNE MINÄ TULEN!!11!!oneone!1!", mutta saksalainen. Dammit. Noh, ehkä mäkin joskus saan tietää minne päin Japania suuntaan ja mihin ja ja ja niin :--D En jaksa enää odottaaaaa.

    Hauska lukea jälleen päivitystä JA HEI miten on mahdollista ettet ollut oikeasti juonut Starbucksia aiemmin? Järkytyin fb'ssä nähdessäni sen :D Kuinka sä et edes siellä ollessasi nyt aiemmin ollut eksynyt stabuun?

    jepjep, relevantit ja järkevät kommentit ovat erikoisalaani (8 siirryn tästä koristelemaan pipareita ja miettimään kaipaankohan kys. hommaa vuoden päästä siellä päin ollessani :D

    VastaaPoista
  3. vikke: JEEEE LOSKAA ! <3 kuka nyt ei loskakeleistä nauttis? :------D mut hei ihanaa joulua teille sinnepäin jos musta ei sitä ennen kuulu!

    kiia: hahaha oisitpa tullutkin, ois ollu siistiä. :---D mut kannattaa olla ihan onnellinen ettet tänne tule, ellei yksityinen tyttökoulu kuulosta jotenkin tosi loistokkaalta. :D ja haha toi starbuckskin ihan sen takia, että inhoan kahvia.. ;D ja valitettavasti täällä missä asun, ei lähellä starbuckseja löydy. :---( äää pidä hauskaa pipareitten kanssa! ja voi se olla että pääset niitä täälläkin koristelemaan, koska mun hostperheessä nää aikoo vääntää tänä vuonna ekaa kertaa ihan piparitalonkin! (valmiista paloista kylläkin) eli mä pääsen koristeluhommiin tänä(kin) vuonna. :)

    VastaaPoista
  4. Äläpä! Okei joo aivan, unohdinkin että tosiaan tyttökoulu kyseessä ja no hmm niin. Ei se ehkä ihan kaikkein loistokkaammalta kuulosta muttaah :D Aaaa, no sitten tavallaan ymmärrän ja etenkin sit jos siinä ei lähellä ole niin sittenhän asia on erittäin understandable (:
    En pitäny hauskaa, niitä oli ketusti liikaa ja se oli raivostuttavaa :--D Oho, piparitalo, siistiä!

    Hauskaa joulunodotusta ja tälleen! (:
    (kohta minäkin pääsen viimeinkin astumaan Japanin maaperälle ja viettämään edes viikon Tokiossa (tuntemattomasta) siojituksesta huolimatta :D)

    VastaaPoista