tiistai 30. elokuuta 2011

pureshaarando

Kirjotan näitä kirjotuksia about joka päivä, mutta koska hosteilla on vaan langallinen netti niin en viitti siellä heilua koko aikaa. Joten kirjotan näitä läppärillä wordilla ja saatte ehkä kerran viikossa sitten megapostauksen. :----D Toinen syy siihen miks mua ei paljoa näy koneella eikä musta kuulu on se, että vaikka okaasan (hostäiti) sano, että saan käyttää vapaasti konetta, niin en halua. Koska lauantaina soitin hotellista iskälle skypellä ja sen puhelun loputtua itkin varmaan puoltuntia, koska oli niin koti-ikävä. Ja koneella olo ja kavereitten juttujen lukeminen saa mut vaan ikävöimään suomea, joten yritän välttää sitä ainakin nyt jonkun aikaa. Gomen!


 Eli perjantai – sunnuntai aamu:  Meillä oli orientaatiota Shin-Yokohamassa ja eipä siellä mitään ihmeellistä. Tavattiin muita vaihtareita ja saatiin yhessä hokea: ”Mushi-atsui!!!” eli kuuma ja kostea. Tätä kosteutta ei oikeasti voi uskoa jos ei ole täällä.. tukkaakin on melko turha suoristella kun se on 2 minuutin jälkeen taas pörrössä. 
 Sunnuntai aamuna koko hostperhe tuli hakemaan mua hotellilta ja ne oli super ihania! Jäin tuijottamaan suu auki, kun ne ojens kaikki kätensä ja tokas: ”Hauska tutustua” Siis ihan suomeks. :D Ne oli ostanu sellasen suomi-kirjan, missä on kaikkia suomen sanoja ja esim. erikoisruokia ym. Ekaks lähettiin kiertelemään Yokohamaa autolla ja pysähdyttiin esim. satamassa, jossain puistossa, käytiin chinatownissa (herranjumala sitä kokoa!) ja lopuks mentiin Landmark Toweriin! Siis jos joku ei tiiä, niin se on valtavan korkee pilvenpiirtäjä, jonka 69. kerroksessa (eli 276 metrissä) on sellanen katselupaikka (?). Ainiin ja se hissi menee niin kovaa, että se tuntuu mahassa, siellä näkyy minuuttinopeus (lol) joka on parhaimmillaan 750m/min. =D Anyways, sieltä vähän kuvia.. PAHOITTELUNI, PELKKÄÄ TEKSTIÄ TÄLLÄ KERTAA. :( kone ei suostu nyt yhteistyöhän joten saatte kuvaspämmin myöhemmin.
Sitten käytiin syömässä lounaaks tempuraa, joka oli nammmmmm. Okei, miksei olis, koska tempura on siis kaikkea friteerattua. :----D Mun puikoilla syöminen on edelleen hemmetin ontuvaa, ja varsinkin otoosan (iskä) aina huutaa mulle: ”Ganbareeee!” Eli taistele. :D (siis tee parhaas) Käytän siis sekasin puikkoja ja haarukkaa, mikä on varsin noloa… no ehke se tästä. Siitä tultiinkin sitten kotiin, joka on paikka nimeltä Victoria Hills. Täällä on siis 6 identtistä kerrostaloa (vaaleanpunaisia!), joista vikassa asutaan ekassa kerroksessa. :) Samassa mahjongissa (siis tässä rakennuksessa) asuu myös ojiisan ja obaasan eli ukki ja mummo. Meijän mahjong on siis G ja A:ssa taas asuu okaasanin sisko ja hostsisarien serkku. Kivasti koko suku samalla alueella….

Mun huone on alakerrassa (oikeasti Hanan huone) ja se on väliovien kautta yhteydessä Dain huoneeseen, jota kylläkin käyttää tällä hetkellä Hana ja okaasan. Ne nukkuu kerrossängyssä. :---D Koska mun huone on Hanan, ja se rakastaa korealaista tyttöbändiä KARAa, niin voitte vaan arvata mitä nää seinät on täynnä. :-----D Ihan oikeesti, tällasta fanitusta en oo ennen nähny. :D

 Meikä nukkuu oranssilla futonilla. :----D yllättävän mukava vaikkei kyllä siltä näytäkään.. Ylhäällä Dai nukkuu sellasessa study-huoneessa ja otoosanilla on oma makkari. Okaasan kysy multa, montako huonetta meillä on ja kun sanoin, että 3 (minä, joni ja iskä + äiti) niin se oli ihan: ”WAAAAH??” että nukkuuko teijän porukat samassa huoneessa. :----D oon huomannu viime päivien aikana etten useinkaan ymmärrä japsien tapoja. Nää on ollu naimisissa 19 vuotta ja on jo 2 lasta eli ilmeisesti enää on ihan turhaa nukkua samassa makkarissa. Myöhemmin käytiin okaasanin, Hanan ja Dain kanssa supermarketissa ja sitä ihmisten määrää! Siis siellä ei näkyny ees lattiaa, se oli yks iso ihmismeri, jonka keskellä yritin selvitä. Ihmettelin sitä kyllä kovaan ääneen, mut Hana sano mulle ettei toi ihan niin yleistä ole, että siellä oli sillon poikkeuksellisen paljon ihmisiä.. voi kun mul ois kuvia siitä. Myöhemmin annoin niille tuliaiset ja oisitte nähny ilmeet kun ne maisto salmiakkia. xd hyvät naurut sain.

Anteeksi hemmetin pitkästä teksistä, lyön vetoo että korkeintaan mun porukat on lukenu ees tähän asti. :----D Ja vielä jatkuu.. ja jatkuu.. ja jatkuu.

Maanantai: Hakkeijima Park päivä! aamu meni ihan normisti, Hanalla alko koulu tänään, joten jäätiin kolmistaan okaasanin ja Dain kanssa kotiin. Ne opetti mulle paljon uusia sanoja ja keskusteltiin muutenkin tosi paljon niin Japanista kun Suomestakin.  Ojiisan ja obaasan (ukki ja mummo) tulivat sitten käymään ja voiiiiii niitä, varsinkin toi noitten ukki on herttanen. xD se puhuu melko hyvää enkkua (näin niinkun japsitasolla) ja se kerto, että oli asunu Detroiitissa pari vuotta -80-luvulla töitten takia. Se oli tulostanu mulle kartan ja merkannu siihen 2 eri reittiä täältä tonne asemalla, sinne on tosiaan matkaa.. joku pari kilsaa? Ihana. <3 Vaikka mulla onkin kartta, niin eksyn silti varmaan noin 7685940 kertaa. xd Syötiin jotain superällöä japsien herkkua, joka näytti ihan silmämunilta ilman sitä mustaa juttua… rakennekin oli samanlainen. Mut onneks se oli kaikkien yhteinen kuppi, joten mä en tosiaan maistanu kun se yhen. xd Ja sen kanssa tarjotiltiin kiinalaista teetä, joka on kylmää. Sain selville mitä se mun edellisessä postauksessa mainitsema ’viljavesi’ on… eli siis kiinalaista teeta, hyiii. :---D join kumminkin kuppini kiltisti loppuun ja olin hiljaa asiasta. Muuten japanilainen ruoka on kyl ollu hyvää tähän mennessä. oon jo tottunu siihen, että syödään vaan kolme kertaa/päivä ja se on ihan jees, en ole nälkänenkään ollu. :D

 Sitten Hana tulikin koulusta ja mun, Dain ja Hanan oli aika lähteä Hakkeijima Parkiin, eli tässä lähellä olevaan huvipuistoon. Okaasan ei tykkää laitteista, joten se vaan heitti meijät sinne ja haki pois. :D Hakkeijima Park, eli pureshaarando (=pleasure land), on vähän lintsin ja särkänniemen risteytys. Siellä on lintsin laitteet, mutta myös akvaario ja delffinaario. ostettiin kumminkin vaan laitepassit, koska ne oli jo 2 900 yeniä ja akvvariojuttujen kans liput ois ollu 4 900… Suolasta….. xd Laitteet oli kyllä tosi jees. :) Kuvia taas tossa alhalla…

 Blue Fall on vapaapudotus, eli periaatteessa lintsin Raketti paitsi, että BF on 107 metriä korkee. Viihyttiin tuolla joku nelisen tuntia, ja onneks mentiin maanantaina, koska jonoja ei ollu todellakaan nimeksikään. Jonotettiin eniten ehkä 10 minuuttia. :D Kuvat on otettu sellasesta sightseeing laitteesta, mikä on siis sellanen paikka, mihin mennään istumaan (joku 30-40 ihmistä) ja se nousee ilmaan ja pyörii sellasen paalun ympärillä joten saa kuvia joka suunnasta. Aplodit loistavalle selitykselle! :--------D en osaaaa…

Kotiin kun mentiin niin Hana lähti cram schooliin, eli ylimääräseen kouluun! HALOO. Mut täällä on opetuksen taso vähän erilaista, joten se on kuulemma hyvä juttu (siis näin okaasan sano, ei Hana xd) Dain mukaan 80 % nykyajan japsilapsista käy cram schoolissa monta vuotta.. Kerroin ettei suomessa tollasia ole ja taas ne ihmetteli. Kohta on ruoka, nammm nammm. :-----) (kello on siis 7)

 Yleisiä juttuja:

-          oon niin gaijin (ulkomaalainen) täällä kun voi olla! Kaikki, siis KAIKKI vähintäänkin kattoo, suurin osa tuijottaa.  Awkward….

-          oon saanu kuulla mun hiuksista (shinyyyyy! goooold!) niin monta kertaa

-          täällä on sellasia ötököitä, semejä. (mitä ne on suomeks? kaskaita??) no anyways, puun kaarnan värisiä isoja ötököitä, jotka pitää heinasirkkamaista ääntä.. PAITSI 6758493 kertaa kovempaa. Ne kuuluu sisälle asti. :d

-          ulkona tulee pimee paljon aikasemmin kun suomessa. :(

-          japanilaisten viinirypäleet eli budoot, on paljon pienempiä kun suomessa ja niitten kuoria ei syödä (randommm fakta) Mut meil oli tosiaan maanantaina niitä, ja olin syöny jo parin ihan sellasenaan kun huomasin et muut vaan imasee sielt sen sisustan…. hyvä minä, nolaus jälleen.

-          nää ei voinu uskoa, et iskä pääsee töistä ennen viittä, otoosan tosiaan tulee kotiin vasta 12-1 aikaan yöllä. ja näin ollen sen lempparipuuha viikonloppusin on nukkuminen.

-          täällä ei otoosan kyllä kotona nosta sormeakaan. Ja se on ihan normia, koska otoosan työskentelee joten okaasanin tehtävä on hoitaa muut jutut. Ruoan jälkeenkin otoosan siirtyy telkun ääreen torkkumaan

-          must on tosi kivaa, kun ruoka on vasta näin myöhään, koska sillon kellään ei oo enää kiire mihinkään ja istutaan tossa pöydässä varmaan yli tunti. Suomeenkin tollanen!
Kuvia myöhemmin, anteeks pelkästä tekstistä!

6 kommenttia:

  1. Uu vitsi kuulostaa ihan supereksoottiselta kaikki :-D varmaa tosi silmiä avartavaa tommonen ku kaikki on niin erilaista (oompa syvällinen)

    VastaaPoista
  2. IHANA kuulla susta rakkaani! :-) hyvältä kuulostaa, oi että oon kokoajan kattomas että onko tullu postausta. pidä hauskaa <3

    VastaaPoista
  3. aaaaaaaaaaa kuulostaa niin ihanaltaaaaaaaaaaaaaa

    VastaaPoista
  4. kiitoksi kaikkii! :----) joo on kyllä silmiäavartavaa. :---D

    VastaaPoista
  5. kai oot hei näyttänny mei kuvii niille ! :D japaniks dupattu duudsonit xddddd

    VastaaPoista
  6. no ooon, ja kuuluu vaan "kawaiiiiiiii!!". :----D nauroin noi 56743829 tuntia noille duussoneille.... ;) miss u <3

    VastaaPoista